Rezultatele Etapei Regionale Sud la Concursul „Cel mai bun plan de afaceri 2024”

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în colaborare cu IP Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, are plăcerea de a anunța încheierea etapei regionale a Concursului „Cel mai bun Plan de Afaceri 2024” pentru Zona Sud, desfășurată în data de 25 aprilie 2024.

Concursul s-a desfășurat în mod online, via Google Meet. Evenimentul a avut ca scop principal dezvoltarea și promovarea competențelor antreprenoriale în rândul elevilor din învățământul secundar profesional și mediu de specialitate, subliniind importanța corelării teoriei cu practica antreprenorială.

În cadrul concursului, 15 echipe au prezentat planurile lor de afaceri, elaborând propuneri într-un format dinamic și interactiv, limitat la un număr de 18 slide-uri și o durată de 7 minute pentru fiecare prezentare. Astfel, tinerii au avut ocazia să-și demonstreze abilitățile de comunicare și persuasiune, precum și aplicabilitatea ideilor lor.

Comisia de evaluare, prezidată de doamna Olga Vanțevici și compusă din experți recunoscuți în diverse domenii de afaceri și finanțe, a interacționat activ cu participanții, adresând întrebări de concretizare și oferind feedback constructiv.

Rezultatele evaluării sunt următoarele:

  • Locul I a fost obținut de două echipe: Echipa WebFox, compusă din Babaianu Savelie și Aurica Apareci, pentru planul lor de dezvoltare a produselor software, și Nikita Koltuk pentru planul său de producție în pchelovodstvo (apicultură).
  • Locul II a fost acordat echipei formate din Valentina și Tatyana Kirneva pentru planul lor privind o goncharennaya (ceramică) și Irina Luncă pentru planul său de inițiere a afacerii de After-School „Zâmbet”.
  • Locul III a fost împărțit între Denis Grekov, pentru producția de pahare comestibile, și Kostya Kioroglo pentru proiectul său de fast-food mobil „Edim rukami”.

De asemenea, a fost acordată o mențiune specială Georgianei Vines pentru planul său de afaceri în domeniul confecționării de buchete „fluturasi”.

Participanții care s-au clasat pe locurile I și II sunt înaintați pentru participarea la etapa națională a concursului, promițând să reprezinte cu mândrie Zona Sud.

Felicitări tuturor participanților pentru efortul și dedicarea lor și mult succes în continuarea competiției la nivel național!