Concursul Foto „Granițe comune. Soluții comune” pentru Celebrarea Zilei Cooperării Interreg 2023

Îți place să explorezi lumea prin obiectivul camerei tale și să surprinzi momente deosebite? Ești cetățean al Republicii Moldova sau al României? Atunci această oportunitate este pentru tine! Concursul foto „Granițe comune. Soluții comune” îți oferă șansa de a-ți folosi talentul pentru a ilustra beneficiile aduse comunităților de ambele părți ale frontierei. Organizat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, acest concurs reprezintă modalitatea perfectă de a celebra Zilei Cooperării Interreg 2023.

Ce este Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020? Acest program are ca scop promovarea cooperării transfrontaliere între Republica Moldova și România, pentru a aborda problemele comune și a aduce soluții inovatoare pentru dezvoltarea și prosperitatea regiunilor din ambele țări. Proiectele din acest program acoperă o gamă largă de domenii, de la educație și cercetare la transport și siguranță.

Tema concursului și eligibilitate: Tema concursului este legată de proiectele din cadrul Programului Operațional Comun și încurajează fotografierea rezultatelor și impactului acestor proiecte. Fotografii din județele Iași, Botoșani, Vaslui, Galați și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova sunt invitați să participe și să împărtășească perspective creative asupra cooperării transfrontaliere. Participanții trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani și să îndeplinească cerințele specifice pentru a fi eligibili.

Cum poți participa: Pentru a participa la concurs, completează formularul de înregistrare până la data de 27 august 2023 și trimite până la trei fotografii în format digital la adresa de email romd.helpdesk@ogpae.gov.md. Asigură-te că lucrările tale respectă cerințele de format și rezoluție menționate în regulamentul concursului.

Evaluarea și premii: Fotografiile vor fi evaluate de către un Comitet de jurizare, iar apoi vor fi supuse votului publicului pe pagina de Facebook ENI CBC Romania-Republic of Moldova 2014-2020. Criteriile de evaluare includ originalitatea, calitatea fotografiei, încadrarea în tematica concursului, creativitatea și claritatea mesajului transmis. Câștigătorii vor fi anunțați și premiați în cadrul Galei de premiere, programată pentru 22 septembrie 2023.

Promovarea lucrărilor câștigătoare: Cele mai bune lucrări vor fi expuse în cadrul Zilei de Cooperare Interreg și a Conferinței Finale a Programului Operațional Comun România-Republica Moldova din 2024. Lucrările câștigătoare vor fi promovate pe site-ul programului, pe platformele de social media, în mass-media și în publicații.

Concluzie: Participând la concursul foto „Granițe comune. Soluții comune”, poți aduce în prim-plan frumusețea și impactul proiectelor de cooperare transfrontalieră dintre Republica Moldova și România. Capturând momente semnificative, ai ocazia de a câștiga premii atractive și de a contribui la promovarea valorilor cooperării interregionale. Nu rata șansa de a-ți împărtăși perspectiva și de a face parte din celebrarea Zilei Cooperării Interreg 2023! Pentru mai multe informații, accesează pagina programului www.ro-md.net sau contactează Direcția Programe transnaționale și transfrontaliere.