Amenajarea unui spațiu interior ecologic pentru recreerea și socializarea elevilor Colegiului „Iulia Hasdeu” din Cahul

Grupul de inițiativă EcoHaven, creat în cadrul CIHC, în colaborare cu Asociația Obștească “Perspectiva” implementează proiectul: Amenajarea unui spațiu interior ecologic pentru recreerea și socializarea elevilor  Colegiului „Iulia Hasdeu” din Cahul

 

Principalele activități propuse în cadrul proiectului sunt:

      Amenajarea unui spațiu de interior modern pentru socializarea elevilor în colegiu dotat cu  10 ghivece de flori, 3 seturi de urne ecologice, 2 lămpi (lustre) cu lumină caldă, 15 prize (cu USB), 2 întrerupătoare, 2 oglinzi, 2 tablouri și 3 jocuri de societate, 6 rafturi de perete amenajate cu 6 ghivece de licheni.

      Dezvoltarea abilităților sociale și emoționale: Organizarea workshop-uri și alte genuri de întruniri între elevi. Prin implicarea mai multor elevi din instituție în activități organizate de către reprezentanții Consiliului elevilor, educatorilor de la egal la egal, etc. Aceștia vor învăța cum să interacționeze cu ceilalți colegi într-un mod pozitiv și să își dezvolte abilitățile de comunicare, cooperare, empatie și asertivitate, abilități esențiale pentru succesul lor în viață și în carieră.

      Crearea unei comunități școlare puternice: Consiliul elevilor va reuși să întrunească în ședințele ordinare un număr mai mare de elevi, ceea ce va permite crearea unei atmosfere pozitive și cooperative în școală.

      Reducerea izolării sociale: spațiul creat va permite unui număr mai mare de elevi să devină parte a comunității școlare și mai conectați cu colegii de la diferite specialități.

      Îmbunătățirea performanței academice: Elevii se vor simți conectați și implicați în viața de colegiu, vor deveni mai motivați să învețe și să obțină rezultate academice bune. Socializarea îi va ajuta să se simtă parte dintr-un grup și să se implice mai mult în activitățile școlare, ceea ce poate duce la o performanță academică mai bună.

 

Bugetul proiectului – 49 124 lei

Lider de grup – Apareci Aurica, grupa AAW 2032

Mentor – Costandachi Rita