Ești gata de o nouă provocare? Aplică la concurs!!! Educator de la Egal la Egal

  • Postat 2020-09-02
  • Vazut 399

    Dragă tânără / drag tânăr, echipa Terre des hommes Moldova (Tdh Moldova) te invită să aplici pentru a face parte din Rețeaua Educatorilor de la Egal la Egal (R-EEE), ce va implementa programul de dezvoltare a abilităților de viață în cadrul instituției în care înveți. R-EEE va fi creată și promovată de către Tdh Moldova în cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităților de viață și a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învățământul profesional tehnic pentru o mai bună pregătire de angajare în câmpul muncii", implementat de UNFPA Moldova și finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare din fondurile programului Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC) în perioada august 2020 - 2022. 

    Pentru a te înscrie la concursul de selectare a celor 48 de participanți la Programul Educație de la Egal la Egal (câte 4 elevi/studenți din fiecare instituție de învățământ parteneră), e nevoie să completezi formularul de aplicare de aici sau aici https://docs.google.com/forms/d/1Qlhxw_e_ux0BvQNuawuJH2Du-AVLSV89X2kc8zZzjbk/edit și să îl expediezi până la data de 10 septembrie 2020, ora 24:00

    Comisia de selectare va examina formularele depuse, iar participanții selectați vor fi anunțați printr-un e-mail până la data de 15 septembrie 2020.

    Criteriile de selectare vor fi:

         motivația ta de a fi agent al schimbării în școala ta;

         experiența de a realiza activități cu semenii;

         originalitatea răspunsurilor.


Ce este Educația de la Egal la Egal (EEE)?

    Educația de la Egal la Egal este un proces, în cadrul căruia tineri motivați și bine instruiți desfășoară activități educative cu semenii lor (persoane de aceeași vârstă, cu experiență și interese similare) de-a lungul unei perioade de timp, având ca scop cultivarea cunoștințelor acestora, formarea atitudinilor, convingerilor, deprinderilor de viață și determinându i să fie mai responsabili și mai activi.

Cine este Educatorul de la Egal la Egal?

    Educatorii de la egal la egal sunt tinere și tineri dornici de a face o schimbare, care îi ajută, în mod activ, pe alți tineri să-și definească preocupările și să caute soluții eficiente prin schimbul reciproc de informații și experiențe și care pot demonstra, prin exemplul propriu, o atitudine ce promovează comportamente prosociale. Educatorii de la egal la egal împărtășesc aceleași experiențe, au aceleași puncte forte și trăiri comune cu grupul cu care interacționează.


Pentru a afla mai multe despre activitatea Tdh Moldova accesează www.tdh-moldova.md sau pagina de Facebook: facebook.com/tdhmoldova.

                                                            Implicarea ta contează! Te așteptăm cu drag în echipa R-EEE creată de Tdh Moldova!

Salut! Mesajul Dvs va fi receptionat pe e-mail. In cel mai scurt timp ve-ti primi un raspuns!